У ньому взяла участь і вихованка Ямпільської дитячої музичної школи Ольга Хоптяна. В результаті дівчинка стала лауреаткою фестивалю та обійшла сотні виконавців із різних країн світу.

– Ольга вже восьмий рік навчається у нашій школі та є баяністкою. Любить свій інструмент. Вона займається у викладача Дмитра Тарасова і йде до великого майбутнього з потужною профорієнтовною роботою. Вона докладає багато зусиль й постійно бере участь у конкурсах, — розповіла директор Ямпільської дитячої музичної школи Ольга Самойлюк. — Є лауреаткою та дипломанткою регіональних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів виконавчої майстерності. Мріє вступати до Вінницького музичного училища імені Миколи Леонтовича.

Щодо конкурсу в Італії, то варто зазначити, що тато дівчинки Богдан завжди хотів їй показати світ. Ми організовували кілька разів поїздку за межі країни, але нам не вдалось. Тому чоловік сам знайшов та відвіз свою донечку на конкурс. Там вона виконала два різнохарактерних твори і здобула третє місце. За це батьку велика подяка. Днями дівчинку вперше нагородили у Ямпільській РДА за її здобутки. А я, в свою чергу, дуже пишаюсь успіхами своїх вихованців.

Додамо, що Ольга Хоптяна навчається у дев’ятому класі гімназії Ямполя. Любов до музики успадкувала саме від тата, який переїхав на Вінниччину із Західної України та служить у храмі.

Віталіна Трудько