Напередодні відзначення в області Дня автомобіліста і дорожника перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко провів брифінг для представників засобів масової інформації області з презентацією змін, що відбулися в дорожньому господарстві Вінниччини протягом останнього часу.

Представники мас-медіа області оглянули ділянку оновленої дороги біля села Писарівка, що є частиною автомобільного шляху державного значення М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знамянка.

«Варто зазначити, що нам є чим пишатися. Кожен, хто проїжджає Вінниччиною, бачить оновлене дорожнє покриття, кардинально інші підходи до безпеки автомобілістів та пішоходів, абсолютно новий підхід до освітлення. В області в рамках реалізації Державної цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг ми маємо не лише фінансові здобутки, а й змістовні показники», – зауважив Андрій Гижко.

Він також повідомив, що задля попередження руху великовагового транспорту на цій ділянці дороги встановлено пересувний комплекс габарито-вагового контролю, таких зараз на Вінниччині є чотири. За ініціативи облдержадміністрації, планується закупити ще одинадцять.

В свою чергу начальник Служби автомобільних доріг Вінниччини Ігор Корольчук зазначив, що 2018 рік – це рік прориву в напрямку ремонту доріг області, який фактично розпочався ще в 2017 році зі зростання фінансування самої галузі.

«Якщо в 2015 році на фінансування поточного середнього ремонту доріг державного значення було виділено 150 млн гривень, в 2016-му – 368 млн. гривень, то в 2017 році – вже понад 1 млрд.грн, а в 2018-му році ця сума склала 2.1 млрд.гривень, а також 132 млн. гривень виділено на фінансування ремонту доріг місцевого значення. Загалом, на сьогодні, на поточний середній ремонт автомобільних доріг державного значення, в першу чергу міжнародних трас М-12 (60 км) виділено 1 млрд 423 млн. гривень та 532 млн. гривень на М-21 (26 км). Цьогоріч на цих двох магістральних дорогах ми зможемо відремонтувати 86 км», – повідомив начальник Служби автомобільних доріг у Вінницькій області Ігор Корольчук.

Він ознайомив представників ЗМІ з технологічними рішеннями, що використовуються під час ремонту дорожнього покриття, а також заходами щодо безпеки руху, влаштування сучасних пішохідних переходів, освітлення населених пунктів, турнікетних огороджень, будівництва сучасних зупинкових смуг, «острівців» безпеки тощо.

«Фактично капітальний ремонт доріг, які з’єднують нашу область з містами Хмельницький та Житомир – це справа, яку сорок років ніхто не робив. Зокрема, місце, де ми зараз перебуваємо, – дорога в напрямку Одеси, востаннє капітально ремонтувалася перед Олімпіадою 1980 року», – підсумував перший заступник голови ОДА.