– Один співробітник саме повернувся із фронту, де виконував завдання у складі зведеного загону обласної поліції. Інспектори були у цивільному одязі, без зброї та спецзасобів. У той час відпочивала ще одна компанія. Між ними виникла суперечка. Одного нашого працівника вдарили в обличчя. Він впав. А інший, який хотів припинити хуліганські дії опонентів, теж був побитий. Гуртом лупцювали руками, ногами цілеспрямовано у життєво важливі органи. Один поліцейський знепритомнів, та це не зупинило нападників, — обурюється начальник відділку поліції Дмитро Руденко. — Наш працівник почав задихатись… Добре, що відвідувачка закладу надала йому допомогу. По суті, врятувала життя. Ще один з хуліганів — сам колишній працівник районної міліції, який добре знав, що це його колеги — теж бив та ще й обливав непритомного горілкою — аби, мовляв, «привести його до тями». Наостанок їхній найбільш агресивний товариш ще обплював поліцейських та жбурляв ногами їхній одяг. І яка би не була причина сварки, хіба можна так жорстоко бити людей гуртом?

Особи нападників встановлені. Троє були відразу затримані. Колишнього міліціонера, який поливав горілкою непритомного, суд відправив під домашній арешт…  Хоча ми усім колективом ходили на засідання й сподівались на справедливість. Ще один нападник — «герой відео» – два тижні перебував у розшуку. Нині він сам прийшов до поліції. Кримінальне провадження відкрито за статтями про хуліганство та замах на вбивство. Нині його розслідує слідче управління Головного управління Нацполіції в області.

– Одного з поліцейських госпіталізували відразу. У нього – закрита черепно-мозкова травма, численні забої голови, тіла, травма живота, перелом двох поперечних відростків хребта. Він досі у нас. Попереду тривала реабілітація, — розповів лікар-травматолог Хмільницької центральної районної лікарні Богдан Медяний. — У його товариша теж численні травми —  закрита черепно-мозкова травма, ушкодження шийного відділу хребта. Він нині перебуває на амбулаторному лікуванні.

Потерпілі поліцейські відмовляються спілкуватись. Старший за віком інспектор лише коротко сказав, що 1 жовтня приїхав додому після ротації із фронту… На службі сам неодноразово виїжджав на бійки та скандали. І ось сталась така «НП»…

А коли верстався номер газети, заступник начальника поліції Хмільника Олександр Рибак написав у своєму «Фейсбук» останні новини з розслідування резонансної справи:

– Затримано та обрано запобіжний захід у вигляді арешту підозрюваному за замах на вбивство людини, після бійки у ресторані «Лісний», відомому в Хмільнику як Петерсон.

Запобіжний захід обрано Вінницьким міським судом при процесуальному керівництві обласної прокуратури.

Думки містян з цього приводу розділились. Багато хто співчуває правоохоронцям, а дехто має на це та обставини й причини бійки  протилежну точку зору. Розслідування триває. Редакція готова вислухати інші точки зору на цю ситуацію.