– Він вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 12 тис. 500 гривень від жительки селища Турбова за внесення та погодження змін до документації із газопостачання, — повідомили у прес-службі прокуратури Вінниччини. — Також він обіцяв жінці непритягнення до відповідальності за порушення законодавства та відновлення газопостачання. На даний час його затримано, відкрито кримінальне провадження.

Як з’ясував наш кореспондент, мова йде про 41-річного Петра Дармограя. Він — рідний брат начальника Липовецького відділення поліції. Як повідомили нам із близького оточення родини, вони не вірять у те, що їхній родич вимагав хабар. Мовляв, він не займався технічними паспортами, це робилось у Вінниці. Тож, на їхню думку, дане затримання ніщо інше як провокація, адже бажаючих на посаду чимало. Тим паче, що заробітна плата на ній одна із найбільших у районі. Поки підозрюваний нічого не коментує, але, як нам стало відомо, його відпустили додому під заставу.

У свою чергу, місцеві зауважують, що скарг на роботу Липовецької дільниці Гайсинського відділення ПАТ «Вінницягаз» у них було чимало, особливо тих, що стосуються вимагання коштів.

– Всі мовчали, а ось жіночка з Турбова поклала край цьому беззаконню. Сподіваємось на справедливе покарання, бо останнім часом чомусь наш Липовець відомий лише хабарами серед посадовців. Щоправда, нікого так і не покарали.

Коли верстався номер газети, у прес-службі обласної прокуратури повідомили, що суд задовольнив клопотання прокурора про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб із правом внесення застави 147280 гривень. Це максимальний розмір для даної категорії злочину. Після того як кошти були внесені, Петра Дармограя відпустили додому.

Віталіна Володимирова