Мали залишити тільки амбулаторію на рівні сільської. Але гніванська громада лікарню відстояла.

Тепер центр первинної медико-санітарної допомоги, будівля якого ще потребує ремонту всередині, потроху оговтується після децентралізації, завдяки котрій в першу чергу заасфальтували подвір’я, де споконвіку стояла величезна калюжа. Головний лікар, котрого, до слова, колектив обрав одноголосно на цю посаду, Микола Сташук говорить, що довелося пройти всіма колами бюрократичного пекла. Зараз заклад працює як комунальне підприємство.

– Раніше тут була лікарня і поліклінічне відділення. Фінансування — за залишковим принципом. Зараз тут і ЦПМСД з сімейними лікарями, і поліклініка з вузькими спеціалістами, — розповідає Микола Сташук.

– Комунальне неприбуткове підприємство складається з двох амбулаторій. Одна у Гнівані, інша — в Могилівці. Кілька днів тому лікарі отримали першу зарплату з Національної служби здоров’я. Намагаємося створити для них гарні умови праці. На сьогодні у гніванській лікарні підписано майже 12 тисяч декларацій. Тепер є можливість людям записуватися на прийом до лікарів в електронному режимі. Ми змінили графіки роботи лікарів так, щоб медичну допомогу можна було отримати у будь-який момент. І хоча люди ще не зовсім розуміють, що відбувається, і до всіх змін ставляться з насторогою, вони вже знають, що тут їм гарантовано нададуть якісну медичну послугу.