У Ямпільському районі для лікарів сімейних амбулаторій закупили 13 електроскутерів, які заряджаються від розетки та працюють близько 7 годин на одній зарядці.

Посадовці кажуть: на 100 кілометрів пробігу вартість заправки електроскутера коштуватиме всього 3 гривні. Відомо, що на втілення цієї ідеї було виділено 276 тисяч гривень державної субвенції. Втім, не всі в районі задоволені таким придбанням.

– Я єдиний, хто голосував проти даного рішення. Адже вважаю, що це відмивання коштів. І скоро ці електроскутери будуть у домівках посадовців, щоб діти покатались. Місцевість у Ямпільському районі горбиста, взимку навіть автомобілем важко виїхати. Дороги цьогоріч ніхто не відремонтував, — каже Василь Кізка, депутат Ямпільської районної ради. — Наприклад, із Дзигівки до Безводного потрібно їхати в одну сторону 12 кілометрів. Там дорога рівна, але її стан жахливий. Проїхати на такому електроскутері 24 кілометри — і він зламається. Якщо піде дощ, то ніхто і не проїде. А якщо це зимова пора…

Місцеві жителі додають: дані електроскутери їдуть зі максимальною швидкістю 45-50 км/год. А ще в них найбільш слабка деталь — свинцевий акумулятор.

– Думаємо, акумулятора вистачить максимум на 2 роки. Бажано одразу купляти транспорт з літієвими батарейками. Вони легші, служать довше. В Україні роблять деякі запчастини до електротранспорту. Принаймні, рами, — кажуть люди. — І збирають електротранспорт поштучно під замовлення. Ніхто не підіймав питання, чи є права у фельдшерів на їзду цим транспортним засобом. І за які кошти будуть організовані водійські курси?

Віталіна Володимирова