Патріотично-лицарські вихідні пройшли у Вінниці за участі школярів та молоді. 19 жовтня відбулась благодійна акція зі збору подарунків військовим, а в неділю, 21 жовтня, пройшов лицарський турнір пам’яті Героя Небесної Сотні Максима Шимка. Обидві акції підтримав Сергій Кудлаєнко, народний депутат-вінничанин, який відзначається особливою прихильністю до патріотичної молоді Вінниччини.

На відкритому просторі, біля СКВЦ «Блок-пост Підкова», патріотична молодь із 23 ЗОШ Вінниці зібрала осінні подарунки для захисників. За словами одного з організаторів заходу, Олександра Шемета, акція «Смак домашнього тепла» вчетверте проходить за сприяння міської ради і щороку благодійники збирають до 10 тонн вантажів для армії. Діти готують вітання для військових, дорослі діляться домашніми консерваціями, все збирається і відправляється на Схід через волонтерів. Найактивніші учасники акції отримали призи від Сергія Кудлаєнка.

А вже через день, в неділю, на тій же волонтерській локації , вдруге у Вінниці, відбулись поєдинки юних лицарів на честь вінничанина – патріота Максима Шимка. Організувати турнір, традиційно, допоміг Сергій Кудлаєнко. Він привітав учасників та разом з ними вшанував пам’ять героїв.

«Максим захоплювався історичними реконструкціями і мріяв про турніри у Вінниці. Він загинув, але, завдяки благодійникам, його мрія здійснилась і об’єднала патріотичну молодь», – повідомила Зоя Кузьменко, мама Героя.

«Благодійність стає традицією вінничан, а щедрі осінні дарунки нагадують воїнам про рідну домівку. Такі акції потрібно підтримувати, це найкращий спосіб виховання наших дітей, які мають гуртуватися для добрих справ, бути патріотами і захищати честь країни, як справжні лицарі», – підкреслив Сергій Кудлаєнко.