Відразу ж після свята Покрови у Жмеринці відбувся ІІ благодійний православний фестиваль «Діти під Покровом Пресвятої Богородиці». Метою заходу був збір коштів для хворих дітей Жмеринського району, які потребують термінового лікування.

Цього року у фестивалі взяли участь два місцевих колективи: вокальний ансамбль Жмеринської дитячої музичної школи та хор ветеранів війни та праці «Надвечір’я», а також і гості з Вінниці.

Однією з «родзинок» цьогорічного фестивалю став виступ відомого українського кобзаря Василя Жданкіна та його доньки Анастасії, які виконали у дуеті та сольно кілька українських пісень, балад і духовних кантів. Співав у Жмеринці й почесний гість фестивалю, переможець «Голосу країни» протоієрей Олександр Клименко.

Під час концерту та благодійного ярмарку вдалося зібрати понад 43 тисячі гривень. Ці кошти будуть передані дітям, які потребують термінової допомоги у лікуванні.

А наступного дня і у Вінниці стартувала благодійна акція «Любов – дітям», котра відбувалася на базі креативного простору «LEVEL80». Організатори приймали іграшки, речі, гроші та памперси для допомоги дітям-сиротам. І не лише дітям, а й дорослим, котрі гостро цього потребують. Акція триватиме до 30 жовтня, тож спішіть творити добро.

Соломія КАЛЮЖКО