Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на Радіо Свобода.

– Маріупольський порт був змушений перейти на чотириденний робочий тиждень. Ми бачимо постійні зупинки українських, іноземних кораблів в Азовському морі, Керченській протоці, аж до того, що судновласники зазнають збитків через простій суден. Це близько 15-50 тисяч доларів на добу. Середній час затримки кораблів досягає понад 30 годин, і це втрати не тільки України, але і європейських платників податків, оскільки продукція з цих портів йшла на ринки Європи, – зазначив міністр.

Як раніше повідомляв Цензор.НЕТ, Європарламент 25 жовтня ухвалив резолюцію, в якій закликав всі країни-члени Європейського Союзу в Раді ЄС бути готовими посилювати санкції стосовно РФ у разі загострення ситуації в Азовському морі. Крім того, в резолюції висловлюється стурбованість постійною мілітаризацією Росією в регіоні Чорного та Азовського морів і засуджуються зловживання РФ з надмірними перевірками торгових суден України і країн-членів Євросоюзу в Азовському морі.

Президент України Петро Порошенко привітав резолюцію Європарламенту. Він підкреслив, що “Євросоюз спільно з Україною протидіятиме “повзучій анексії” Росією Азовського моря і порушень свободи судноплавства”.