На честь ювілею вінницькі трамвайники випустили “у світ” десятий вагон Win Way власного виробництва.

– Методом капітально-відновлювального ремонту у Вінниці вже виготовили 10 трамваїв Win Way, причому їхня вартість втричі менша, ніж аналогічних трамваїв вітчизняного виробництва, – відзначив Михайло Луценко, генеральний директор КП «Вінницька транспортна компанія» 25 жовтня. – Ми їх постійно модернізуємо, в останньому варіанті передбачено три секції, 60 місць для сидіння, частково низьку підлогу, є Wi-Fi, відеореєстрація. Крім того, оновлюються трамвайні колії, зокрема, за новою “оксамитовою” технологією прокладений кілометр рейкового шляху по вул. Замостянській.

Протягом останніх років для покращення руху міського транспорту у Вінниці зроблено чимало. Вінничани полюбили трамвай маршруту №2, який з’єднує Барське шосе, Хмельницьке шосе і вул. Келецьку. Зручна вставка для зупинки трамваю №3 зроблена біля медуніверситету, нові трамвайні колії прокладені на площі Гагаріна, оновлені зупинки.

На думку фахівців, майбутнє міського транспорту ― за електробусами, як у Вінниці, так і у всій Україні. Такий електротранспорт більш доступний, його собівартість нижча, він екологічно чистий і зручний у користуванні на відносно невеликих відстанях у межах міста.

На честь ювілею працівники КП “Вінницька транспортна компанія” отримали нагороди і подяки. А вінничани зможуть у неділю, 28 жовтня, покататись у ретровагонах за маршрутами №2 і №4 з 10-ї до 14-ї год.