Воно було замотане у сміттєвий пакет. Невдовзі заступник начальника районної поліції повідомив, що вдалось встановити особу матері. Нею виявилась 29-річна місцева жителька, яка працювала перукаркою та співала у ресторанах. Вона жила без чоловіка, виховувала старшу доньку. Запевняла, що друга дитина начебто народилась мертвою. Втім, судово-медична експертиза довела, що причиною смерті стала механічна асфіксія. Крім того, жінка офіційно на обліку як вагітна не перебувала.

Після «НП» було відкрите кримінальне провадження — умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини. У прес-службі обласної поліції нам повідомили, що справу слухають у суді. Матері загрожує до 5 років тюрми.

Схожий інцидент стався із 34-річною Людмилою, яка також родом із Хмільника. Продавчиня продуктового магазину народила дівчинку в туалеті та викинула її у смітник. Тіло виявили колеги породіллі. Жінка заміжня і виховувала 12-річну доньку та 6-річного сина. Останнім часом чоловік випивав і влаштовував скандали. Був проти появи третьої дитини. Припускають, через це Людмила й вирішила позбутися немовляти.

Хмільницький районний суд, враховуючи відсутність судимості, щире кaяття, позитивну хaрaктеристику Людмили тa нaявність двох дітей, звільнив її від відбувaння признaченого покaрaння з іспитовим строком нa двa роки. Чимало людей обурились таким вироком, назвавши його надто м’яким…

Віталіна Володимирова