Цьогорічний ХІІІ фестиваль «Дні польського кіно» розпочне свої мандри Україною 25 жовтня та завітає до п’яти міст — Києва, Вінниці, Одеси, Харкова та Луцька.

У Вінниці 26-28 жовтня у кінотеатрі «Родина» за адресою вул. Миколи Оводова, 47 будуть представлені такі фільми:

26 жовтня — «Найкращий», режисер Лукаш Пальковський. Головним героєм фільму «Найкращий» є спортсмен, яким захоплюється світ. Це захоплива, сповнена незвичайної сили історія, на яку авторів надихнуло життя Єжи Гурського, людини, котра подолала біг смерті та встановила світовий рекорд на чемпіонаті світу з тріатлону.

27 жовтня — «Екстермінатор», режисер Міхал Рогальський. П’ятеро вірних друзів з дитинства мріяли підірвати польську метал-сцену і збирати натовпи на свої концерти. Все це під вивіскою гурту із зловісною назвою «Екстермінатор». Однак час показав, що амбіції молодості – це одне, а життя – це інше.

28 жовтня — «Птахи», режисер- Йоанна Кос-Краузе. Клодін Мугамбіра — донька відомого руандійського орнітолога. Після різанини, в якій вбили батька Клодін, Анна Келлер – польська жінка-орнітолог, яка досліджувала разом з ним грифів в Руанді впродовж багатьох років – допомагає дівчині втекти до Польщі.

Початок сеансів — о 19 год.

Квитки у касі кінотеатру «Родина».