У Калинівському районі не лише успішно впроваджують освітній процес за новою українською школою, а й займаються інклюзивним навчанням дітей з особливими потребами. Зокрема, у заклад дошкільної освіти №7 у Калинівці є чотири спеціальні групи. У них навчається 85 діток.

– Крім того, маємо 11 інклюзивних класів в загальноосвітній школі №1 м. Калинівка, по інклюзивному класу в Павлівській ЗОШ, НВК ЗОШ-ДНЗ с.Хомутинці, НВК ЗОШ-ДНЗ с.Грушківці, Калинівській загальноосвітній школі №2-гімназії, № 3 та № 4. Існує інклюзивна група в ЗДО № 6 м. Калинівка, в яких навчається 10 учнів, – розповів голова Калинівської РДА Володимир Гаврилюк. – Розроблено індивідуальні програми розвитку для дітей, які перебувають на інклюзивній формі навчання. В закладах працюють такі спеціалісти: тифлопедагоги, логопеди, практичні психологи, інструктори ЛФК.

Додамо, що у 2017-2018 роках за кошти державної субвенції та місцевим бюджетам відділом освіти Калинівської міської ради придбано масажні столи, дошки Євмінова, шведські стінки, велотренажери, орбітреки, масажні м’ячі, масажні килимки, лампи, дзеркала та інші засоби для малечі із особливими потребами. Відділом освіти Калинівської РДА придбано велотренажер, масажні килимки, дидактичний матеріал.

Віталіна Володимирова