Чому в два помешкання і громадську приймальню депутатів ВМР слідчі Генпрокуратури вломились через вікно — досі загадка.

Бо З0 жовтня в центрі Вінниці та у передмістях з 7-ї ранку відбувалась якась «чортівня». Якраз на Хелоуїн! Це чергова серія «депутатських» обшуків! Бо спершу до Павла Задорожнюка невідомі полізли через паркан, застали його лише в трусах та не давали одягнути штани… А згодом його секретарка повідомила, що невідомі віджали шибку пластикового вікна та «зайшли» у громадську приймальню на Пушкіна, 6 для обшуку. Так само «трусили» будинок депутата Олександра Дана… І все згідно з постановою Печерського суду!

– Там працюють наші співробітники, які виконують супровід слідчих дій Генпрокуратури. Решта деталей лише із цього відомства, — повідомили «33-му каналу» в СБУ Вінниччини.

Водночас, помічник депутата ВМР Андрій Губський заявив, що в офісі є лише документи про прийом вінничан та надання матеріальної допомоги на лікування для незаможних родин…

Лише за кілька годин у «заблокований» офіс зміг зайти депутат ВМР і юрист Юрій Зажирко як захисник Павла Задорожнюка:

– Це справжні «маски-шоу», які в Україні заборонені, та бандитський набіг «силовиків», які нічого не шукали і не вилучили, а мали на меті тільки залякати наших колег. І «луганські» серед них, мабуть, не випадково? — зазначив адвокат Зажирко.

А інший колега по депутатському цеху так прокоментував ці обшуки: «Це все «фонарь»! У них нічого на нас немає… Мабуть, вибори почались?»

Поки що у Вінниці обговорюють 3 версії: будівельну, спонсорську та рейтингову. Бо правило «Бий своїх, щоб чужі боялись!» ще ніхто не відміняв… А тому обшук у Олександра Дана і Павла Задорожнюка після рейдів на олієжиркомбінат, офіси на 600-річчя та квартиру депутатки від БПП Алли Власюк дуже схожий на показовий черговий акт залякування місцевих заможних депутатів від владних партій.

Сергій Годун