Незадовго до сесії Вінницької міської ради стало відомо, що петиція вінницьких активістів про проведення аудиторської перевірки фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Вінницяоблводоканал»… не набрала достатньої кількості голосів.

Отже, перевіряти діяльність «Вінницяводоканалу» ніхто не буде, так само, як і перейматися справедливістю і обгрунтованістю підвищення тарифів. Петицію на сайті Вінницької облради ще 22 липня розмістила вінницька активістка Таїса Гайда. А вже у вівторок на тому ж сайті опубліковано відповідь облради:

«Повідомляємо, що петиція Гайди Таїси Миколаївни «Про проведення аудиторської перевірки фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Вінницяоблводоканал», що була розміщена на сайті обласної ради 22 липня 2018 року, станом на 22 жовтня 2018 року набрала 61 голос з необхідних 1000 для подальшого розгляду.

Тому розглядається як звернення громадян відповідно до Закону України «Про звернення громадян».

А запитань до роботи цього комунального підприємства загалом і його директора зокрема у вінничан назбиралося чимало. Починаючи від незадовільної якості води і завершуючи нереальним збагаченням Олександра Чернятинського, котре багато хто пов’язує з тим, що директор «Вінницяводоканалу» одружений з родичкою Володимира Кістіона.

Ілона ВАЛЬТЕР