Нагадуємо, що активісти у соцмережах повідомляли про гучне затримання командира роти Варданяна в центрі міста на вулиці Василя Стуса…

Як згодом пояснювали патрульні та адвокат офіцера поліції, «підозру не оголошували». І ось минулого тижня стало відомо, що поліцейський вже написав рапорт на звільнення…

– Командир роти написав рапорт на звільнення за власним бажанням. Жодних клопотань про його відсторонення і т.д. до нас не надходило, — пояснили у прес-службі управління патрульної поліції Вінниччини. — Підозру йому не було оголошено.

– Звісно, лише суд може поставити крапку — чи винна людина, чи ні. Але, на мою думку, те, що цією ситуацією займались обласна прокуратура Вінниччини, її тримає на контролі керівництво обласної, патрульної поліції, свідчить, що диму без вогню не буває. Тож звільнення поліцейського за власним бажанням — це вірний крок, — каже активіст Віталій Павловський.

Водночас на сесії міської ради 26 жовтня, вінницькі «свободівці» жорстко спитали керівника обласної «патрульки» Редвана Усеінова, чи будуть зроблені висновки із цього скандалу:

– Керівник патрульних запевнив нас, що звільнив свого підлеглого, аби було об’єктивно проведене розслідування. Подивимось, чи не буде спроб щось «порішати», «сховати» чи «зам’яти». Напишемо відповідний запит, — запевнив депутат Володимир Базелюк.

Водночас адвокат Олег Руденко повідомив, що у резонансній справі поки немає новин. Редакція й надалі слідкуватиме за її перебігом.