Андрій Рева, міністр соціальної політики України, повідомив, що з 1 січня 2019 року почнеться монетизація субсидій. Після чого вся зекономлена – завдяки енергозберігаючим заходам! – субсидія залишатиметься у розпорядженні споживачів комунальних послуг. Її можна буде отримати «живими грішми».

– Після монетизації субсидій, яку ми почнемо з січня, вся зекономлена субсидія буде залишатися в розпорядженні людей, які заощадили цей ресурс. Закінчується сезон, ми провели розрахунки з урахуванням субсидій, ви заощадили певну суму, цю суму ви можете зняти зі свого рахунку і використовувати на власне споживання. «Прямо кеш» – це такий проект, який ми готуємо, – заявив Андрій Рева.

Відповідне рішення має набути чинності з 1 січня 2019 року. Монетизація субсидій розпочнеться на початку наступного року і пройде в три етапи.

Крім того, раніше Міністерство соціальної політики повідомляло, що заробітчани не зможуть отримувати субсидії. Проте, за словами Андрія Реви, до кінця цього року між Україною і Польщею буде ухвалено угоду про обмін інформацією щодо застрахованих осіб. Таким чином, усі легально працевлаштовані українці за кордоном, які сплачують податки, зможуть отримати допомогу Мінсоцполітики України.