Перевіряти законність придбання таких будинків працівники прокуратури взялися з подачі Генеральної прокуратури. І результати не забарилися, бо придбання окремих таких об’єктів потребує додаткової перевірки у рамках кримінального провадження, повідомляють у прес-службі відомства.

Зокрема установлено, що у вересні цього року за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам Хмільницького району для двох дітей-сиріт чиновники купили хатину в одному з сіл за ціною, удвічі більшою від  її реальної вартості.  Цей будинок  експерти оцінили у 158 тисяч гривень. Але місцева влада купила його аж за 309 тисяч.

І навіть не звернули увагу на те, що у цій хатині фактично проживати неможливо. Найстрашніше, що такі випадки непоодинокі і виявлені ще й в Оратівському районі.

У прес-службі повідомили, що за вказаними фактами Калинівською та Немирівською місцевими прокуратурами внесені відомості до Єдиного реєстру досудових рішень за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України. А нам залишається тільки дивуватися непорядності деяких чиновників.

Тим часом у Вінниці міський голова Сергій Моргунов вручив ключі від  чотирьох квартир дітям-сиротам. Житло купувалося за субвенцію від держави.

Ілона ВАЛЬТЕР