На початку цього року у Вінниці відкрили новий сучасний дитячий садочок по вулиці М. Овода. Забудовник житлових комплексів «Сімейний» та «Андора» ще у лютому передав міському голові Сергію Моргунову ключі від сучасного комфортного приміщення на 360 дитячих місць. Як тоді повідомлялося, ДНЗ будувався за кошти інвестора – 45 млн грн. А з міського бюджету було виділено 2,9 млн грн. на комплектацію приміщення необхідним обладнанням та інвентарем.

Батьки не могли натішитися умовами, в яких перебували їхні дітки – і гарно, і зручно, і тепло!

Ситуація змінилася за останній місяць, коли інвестор повідомив, що не може більше утримувати дитячий заклад, а на баланс міста ДНЗ так і не передали. А коли з початком опалювального сезону в групах стали мерзнути діти, батьки почали бити на сполох.

– Коли ми поцікавились, чому в усіх дитсадках міста вже на початку жовтня включили опалення, а у нашому батареї залишалися холодними, нам пояснили, що забудовник відмовився фінансувати наш заклад, а у комунальну власність міста ДНЗ так і не передали. Тому й нікому платити за опалення… Як так? Дитсадок відкрили ще у грудні минулого року. Невже за майже рік не було можливості владнати це питання? – обурюються батьки вихованців «Дзвінка».

Зі своїми скаргами люди зверталися в усі можливі інстанції, але їм відповідали, що поки ДНЗ не стане комунальним, тепло для малечі «Дзвінка» не подадуть…

– Нам сказали, що це наші проблеми, і запропонували або обігрівачі в групи приносити, або вдома дітей залишати. У нашій групі хоч стоїть обігрівач, та дитина все одно напугана, як капуста. А як дітям лягати спатки вдень? Зараз така ситуація, що всі мусять працювати, немає як сидіти вдома з дитиною – безвихідна ситуація, — зітхає мама Катерина.

Депутати ВМР обіцяли внести питання щодо передачі дитсадка у комунальну власність вже на найближчій сесії. Батьки ж готуються до протестів, якщо ніхто не захистить їхніх дітей від холоду.

Газета й надалі буде слідкувати за ситуацією.

Каріна МАЄВСЬКА