– На вулиці Батозькій близько 22-ї години патрульні затримали начальника одного з секторів обласного карного розшуку. Він їхав на своєму авто із вимкненим світлом. Тому його зупинили. Він спершу намагався втекти, а коли його наздогнали, чинив опір… Одного інспектора вдарив з усієї сили кулаком в обличчя, — обурюється громадський активіст Віталій Павловський. — У наркодиспансері відмовився здавати аналізи на перебування у стані алкогольного сп’яніння. На нього склали адмінпротокол. Варто зазначити, що у цього працівника є «Фольксваген Б6» 2008 року випуску. Авто записане на його дружину. Саме на цьому авто його й затримали. У декларації про доходи вартість престижної автівки вказана у 120 тисяч гривень! Чи не замало?! Дуже негарно, коли одні поліцейські озброєних злочинців ловлять, а інші — п’яними містом гасають!

Хочу запитати керівника обласної поліції Юрія Педоса: «Якщо було службове розслідування, то чим воно закінчилося? Чи прийняли Ви кадрове рішення до поліцейського-хулігана?!» Є запитання й до керівника патрульних Вінниччини Редвана Усеінова, чий підлеглий постраждав: «Чому патрульний не пішов на судово-медичну експертизу та не написав заяву щодо отриманням ним тілесних ушкоджень під час несення служби..?»

– Водій «Фольксвагена» сказав, що забув вдома документи. Коли під’їхав ще один наш екіпаж, чоловік почав тікати. Двоє інспекторів побігли за ним, — розповіли обставини «НП» у прес-службі вінницької «патрульки». — Водій пручався і вдарив рукою в обличчя одного з патрульних. На водія одягнули кайданки та викликали слідчо-оперативну групу. Крім того, у нього помітили ознаки алкогольного сп’яніння. Від освідування на алкотестері чоловік відмовився. На нього склали протокол за керування напідпитку та виписали постанову за те, що рухався без увімкненого світла фар. Потерпілий інспектор надав пояснення про отримання ним тілесних ушкоджень під час виконання службових обов’язків представникам слідчо-оперативної групи. Далі цим інцидентом займатимуться слідчі.

Патрульний відмовився від спілкування із журналістами. Тим часом у прес-службі обласної поліції повідомили, що наказ про звільнення посадовця карного розшуку був підписаний начальником вже наступного дня згідно з Дисциплінарним статутом. Cтосовно бійки кажуть — кримінальне провадження не відкривали, бо, мовляв, інспектор не писав офіційну заяву стосовно цього інциденту…