– Даний навчальний заклад люди чекали 27 років. Колись роботи фінансував колгосп і на об’єкті було побудовано стіни та облаштовано дах. Втім, через економічну кризу все зупинилось. Директор Анатолій Балахтар та небайдужі селяни підтримували все у нормальному стані. У 2006 році знову розпочались роботи, але невдовзі їх заморозили. Лише кілька років тому школу нарешті взялись будувати за рахунок коштів субвенції з державного бюджету, — розповіли на «гарячу лінію» жителі Гайсинщини. — Відкривали її 1 вересня цього року. Стільки керівників та народних депутатів було, навіть свої вітання по відеомосту під час урочистостей передавав сам Президент України Петро Порошенко. Втім, тиждень тому до нас дійшла інформація від батьків, що школа тиждень без світла – відключили за несплату. Мовляв, немає кому платити, бо заклад ще не на балансі. Вікна великі, розсувають жалюзі і видно. Але коли похмуро, то погано. В кабінеті директора вже протекла стеля після сильного дощу. Лопнули сантруби. Батьки з острахом чекають опалювального сезону, бо хтозна, що там ще лопне. Туалети теж не працюють, бо води немає. Ми розуміємо, що під час війни відкриття таких просторих та сучасних шкіл для 150 дітей — це дійсно добра справа, але все має бути зроблено до ладу.

За коментарем ми звернулись до Михайлівської сільської ради, де нас запевнили, що електроенергія у школі є. А ті питання, які були, фактично вже ліквідовані.

– Жодних боргів у нас не було, це наклеп. Коли відкрили школу, то були нюанси, як владнати освітлення. Його вимкнули на кілька днів, а фахівці з Гайсинських РЕМ працювали на місці. На той час справді туалети були закриті, адже ними не можна було користуватись. Тоді учні ходили до вуличної вбиральні. Та як тільки з’явилось світло – все добре, дітки ходять до внутрішньої вбиральні. Учні жодного дискомфорту не відчули. До нас тільки одна мешканка зверталась по даній ситуації, вона отримала усі відповіді. Ситуація владналась, все під контролем. Щодо ситуації з ремонтом, то кабінет директора знаходиться на першому поверсі, стеля не протікала. Адже все нове, виконано якісно. Повністю весь дах був замінений та утеплений, зроблена стяжка.

Віталіна Володимирова