– Тому що депутати виділили на цей ремонт непомірно велику суму — 1 млн 300 тис. грн. За такі гроші можна «з нуля» звести житловий будинок, а не ремонтувати вбиральню на 60 кв. м! — з обуренням розповів Юрій Шевченко. — Я запитував у депутатів: «Що ж ви творите, куди розбазарюєте кошти? У місті купа реальних проблем — є онкохворі, є люди, яким потрібен гемодіаліз, та ін». Але за моєї відсутності депутати все-таки за це рішення проголосували!

Днями я заглянув у парк, щоб перевірити, як йде ремонт, і жахнувся! Грубо порушується технологія утеплення фасаду мінватою, під фундаментом немає ізоляції, тріщини по 3 см… За що ми платимо такі великі гроші, куди йдуть наші податки? Можна було б сміятись, але насправді це біда! Я викликав міського голову Редчика і начальника ЖКГ Сташка, вони є замовниками цього недолугого ремонту, який робить якась вінницька фірма. Все це треба розібрати і зробити по-новому! Я порахував кошторис, за 1,3 млн грн. можна збудувати три нові вбиральні, а не відремонтувати одну стару!

– Грошей за ремонт ми ще нікому не платили! — заперечив Сергій Редчик, міський голова Хмільника. — Виготовлено проектно-кошторисну документацію на реконструкцію громадської вбиральні, проведено експертизу. Роботи здійснюються під технічним та авторським наглядом, вони ще далеко не завершені. Існуюче приміщення зазнає змін, там буде господарська кімната для охоронників, комора для збереження інвентаря. Сам туалет розрахований на 8 автономних сучасних кабінок. Повністю будуть замінені комунікації, облаштована прилегла територія. Цей об’єкт має відповідати статусу міста-курорту.

Додам, що питання із виділення коштів на медичні потреби хмільничан на сесіях не затягуються. На придбання гематологічного аналізатора та забезпечення медикаментами дітей виділено 300 тис. грн. з міського бюджету (найбільше в області). На придбання слухових апаратів для дітей виділено 36 тис. грн., на придбання інсуліну — 310 тис. грн., на закупівлю вакцини від грипу, лікарських засобів та ін. – 150,2 тис. грн. На матеріальну допомогу онкохворим вже використано 1 млн 60 тис. грн. І це при тому, що жоден медичний заклад на території Хмільника не підпорядковується міській раді!

Щодо ремонтних робіт у парку, то на сьогодні жодного акту виконаних робіт не підписано і не проплачено.