На початку жовтня командира відділення взводу охорони арсеналу Міноборони у Калинівці оштрафували за пияцтво на місці служби.

Про це нашому журналісту стало відомо з рішення суду. Військовослужбовця оштрафували за вживання алкогольних напоїв на 215 неоподатковуваних мінімумів доходів — 3 655 гривень.

– Встановлено, що молодший сержант, який обіймає посаду командира відділення взводу охорони, 3 жовтня прибув на територію військової частини в нетверезому стані. Огляд проводився у Калинівській районній лікарні. Результат склав 0, 8 проміле алкоголю, — йдеться у рішенні суду. — Військовослужбовець повністю визнав свою провину і був рішенням суду оштрафований.

За коментарем ми звернулись до заступника командира із виховної роботи з особовим складом. Він підтвердив вищевказаний факт. Крім того, рішення про те, як карати винуватця, приймав не командир частини, а цивільний суд. Якщо військового знову застукають на роботі в стані алкогольного сп’яніння, він може бути звільнений. Хоча, як нам зазначили у військовій частині, тут постійно проводять профілактичні бесіди, аби надалі схожих інцидентів не було.

Нагадаємо, в ніч на 27 вересня минулого року близько 22.00 на військових складах поблизу Калинівки почались вибухи боєприпасів. Це був найбільший арсенал площею 600 га, і люди знали, що там зберігаються найпотужніші снаряди «Градів», «Смерчів», «Ураганів». Загалом на ліквідацію наслідків було виділено 100 мільйонів гривень, з них встигли освоїти лише половину. Руйнації ж зазнали понад тисячі будинків, і люди досі чекають на компенсації за будматеріали. Винуватців трагедії так і не знайшли, кільком військовослужбовцям призначили штрафи.

Про командира арсеналу Миколу Батюка відомо, що його перевели із Ічні до Калинівки у травні 2017 року. Він — артилерист, служив у 55-й окремій бригаді. При ньому почалось будівництво, поставили відділ спостереження. Після «НП» завдяки допомозі держави, області та району Калинівський арсенал оснастили сучасним озброєнням та технікою. У зв’язку з трагедією в Ічні посилили охорону і цієї військової частини.

Віталіна Володимирова