Для цього у місцевій школі відремонтували спортзал та закупили сучасний інвентар. Вчителі, учні та їхні батьки у захваті.

– У нашому навчальному закладі від районного будинку творчості діє туристичний гурток, який проводить вчитель фізкультури Андрій Харчук. Охочих займатись чимало, навіть із сусідніх сіл їдуть, — розповіла нам директор Писарівської школи Руслана Костенко. — А щоб на практиці долати перешкоду, в нас виникла ідея облаштувати у спортзалі стінки для скелелазіння. Звернулись із пропозицією до Василя Поліщука і вже невдовзі отримали все необхідне. Дітки одягають спеціальну систему, шолом та займаються. Вони у захваті.

Окрім спорту, у Писарівці школярі можуть навчитись шити одяг, м’які іграшки, подушки. Займається із ними фахівець своєї справи Мар’яна Гах.

– Ще рік тому це був підвал із трубами, а тепер приміщення не впізнати. Калинівська районна рада облаштувала власними силами та коштами швейний гурток. Займаюсь із чотирма групами діток, — каже пані Мар’яна. — Зі старшими пробуємо працювати на машинці. Скоро перейдемо до новорічних прикрас. Діти дуже задоволені.

У свою чергу, голова райради Василь Поліщук за останній місяць разом із підлеглими встигли відкрити два капітально відремонтованих будинки культури.

– У Котюжинцях роботи тривали півтора року. Ми замінили дах на металочерепицю, придбали нову плитку, утеплили стіни, переробили електрику, закупили нові меблі, гардини, килимові доріжки. Приміщення сільської ради переробили під «Прозорий офіс», – каже він. – Усі роботи виконувались господарським способом, частково допомогли спонсори. У Гулівцях триває будівництво водогону. На днях почнемо облаштовувати тротуари. У моїй рідній Писарівці перешпаклювали приміщення будинку культури, підвели воду, водовідведення, зробили внутрішній туалет. Замінили підлогу. Також закупили нові меблі, килими та гардини. У бібліотеці працює постійно Інтернет та «вай-фай». Крім того, вулиці Гагаріна та Коцюбинського заасфальтували за кошти державного, районного та сільського бюджетів. Завдяки конкурсам виграли сучасний спортивний майданчик, освітлення двох вулиць та пункти для збору твердих побутових відходів. Нещодавно придбали контейнери. А ще нині проводиться технологічний запуск водогону на відстань понад 10 кілометрів. Ведуться роботи і в інших селах району.

Вікторія Снігур