Важковаговий транспорт контролюватимуть мобільні ваги і блокіратори.

На жвавій Немирівській трасі, під звуки клаксонів і гуркіт проїжджаючих фур, 23 жовтня проходив прес-тур, присвячений дорожньому будівництву у Вінницькій області. Цікаво, що востаннє ця популярна дорога оновлювалась ще у 1980-му, так що без капітального ремонту вона тримається вже чотири десятиліття.

– На початку кілька промовистих цифр. Порівняйте, у 2015-му на поточний і середній ремонт доріг Вінниччини було виділено з бюджету 150 млн грн., у 2016-му — 368 млн грн., у 2017-му — більше 1 млрд, а у 2018-му в рамках реалізації Державної цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг стався справжній прорив, виділено 2,1 млрд грн., — наголосив Андрій Гижко, перший заступник голови ОДА.

Заплановано на автомобільних трасах державного значення М-12 (на Хмельницький) і М-21 (на Одесу) зробити 86 км у цьому році, а загалом по області — 130 км, не рахуючи дорожнього ямкового ремонту.

– За виділені із бюджету понад 900 млн грн. відремонтуємо 60 км траси М-12 і 26 км — М21. До кінця року повністю буде готова траса до кордону з Хмельниччиною, потужно розпочатий ремонт у напрямку Гайсина, практично повністю завершена дорога до Житомирщини (крім ділянки поблизу Махнівки). У бік Могилева-Подільського почнемо роботи у 2019-му, — пообіцяв Ігор Корольчук, начальник обласної служби автомобільних доріг.

– Який стан з ремонтом місцевих доріг?

– Разом із головами РДА ми визначаємо ділянки першочергового поточного, середнього ремонту і часткового розширення на місцевих дорогах, на це виділено 622 млн грн., — відповів Ігор Корольчук. — На місцеві дороги у 2019-му ми очікуємо у півтора раза більше коштів — 900 млн грн. Так само буде збільшене фінансування на державні траси. Такими темпами протягом двох наступних років, до кінця 2020-го, ми кардинально приведемо до ладу всі дороги Вінниччини. Це освітлення, пішохідні переходи, острівці безпеки, турнікети, відбійники тощо.

Поки що не вирішена проблема з великоваговими автомобілями, які безкарно руйнують дорожнє покриття. У Вінницькій області діють всього два вагових комплекси, цього недостатньо. Сьогодні проведені тендери на закупівлю ще 11-ти вагових комплексів і блокіраторів на колеса машин, які важчі 40 тонн. Їх утримуватимуть до того часу, поки власник їх не розвантажить.

– Де будуть встановлені вагові комплекси?

– Вони мобільні, їх будуть перевозити по різних державних і місцевих дорогах, — сказав Андрій Гижко. — Зауважу, що зараз діє спільна ініціатива райадміністрацій, депутатів і ООН. Причому ООН виділила кошти на громадський моніторинг, проводиться громадський аудит місцевих доріг. Протягом найближчого місяця будуть визначені найбільш проблемні ділянки.

Увага до стану доріг обов’язково включає в себе заходи щодо їхнього збереження. За кошти ЄС для Вінниччини закуплено три комплекси габаритного контролю плюс один перебуває на балансі Укравтодору. З початку 2018 року на порушників габаритних і вагових параметрів накладені санкції у сумі більше 3 млн грн. Найбільший штраф — 14 тис. євро — заплатив водій зернової фури вагою 70 т.