В Івано-Франківську фінішував чемпіонат України з фрі-файту серед чоловіків. Нагадаємо, це український різновид змішаних єдиноборств. Фрі-файтери виступають виключно у синьо-жовтій формі.

Спортсмени Вінницької федерації фрі-файту здобули на престижних змаганнях чотири нагороди. Другий рік поспіль чемпіоном у ваговій категорії до 57 кг став наш земляк Вадим Сакал. Він провів чотири бої – і всі виграв достроково! Тепер Вадим Сакал є претендентом на участь у чемпіонатах Європи і світу.

– Найбільш складним поєдинком у Вадима був останній, фінальний. Він провів у ньому всі три раунди, а виграв на самому фініші технічним нокаутом. Здобув золото завдяки своїй гарній фізичній підготовці, – розповів старший тренер збірної Вінниччини із фрі-файту Ігор Дишливенко.

Срібло у ваговій категорії до 84 кг виборов Денис Дробинчук. Вінничанин виграв три бої, а на фінал вийшов із травмою. Йому знеболювали та заморожували травмовану руку, робили уколи.

– Денис Дробинчук показав характер і силу волю, вийшовши у ринг травмованим. Бився до останнього, але золото все ж здобути не зміг, – продовжує Ігор Дишливенко.

Бронзовими призерами виявилися вінничани Андрій Купрійчук (до 69 кг) і Роман Михальський (до 74 кг).

– Андрій Купрійчук доволі непогано провів чотири поєдинки. Це було перше змагання у його житті, і одразу маємо високий результат. Роман Михальський по одному разу виграв і поступився, що також принесло медаль, – коментує Ігор Дишливенко.

Всі команди приїхали до Івано-Франківська великими колективами. А ось вінницьких спортсменів було лише п’ятеро.. Без медалі із них залишився лише 17-річний Іван Янковий (до 63 кг), який дебютував на дорослому рівні. До речі, вінницькі бійці є справжніми універсалами: окрім фрі-файту, вони мають успіхи в ММА і панкратіоні.

– Наші фрі-файтери демонструють стабільно високі результати на всеукраїнських змаганнях, здобувають медалі. Тепер будемо готуватися до престижного Кубку України, – сказав президент обласної федерації фрі-файту Вадим Кудіяров.