30 жовтня ввечері десятки жителів мікрорайону “ГПЗ” перекрили вулицю Зулінського. Разом із дітьми вони безперервно рухались зеброю, заблокувавши автівки та тролейбуси. При виїзді з міста утворились затори. За словами людей, заблокувати рух їх змусили проблеми із електроенергією.

– Нам вимкнули світло без жодних попереджень та судових рішень. А все тому, що є в нас кілька жителів, які мають шалені борги, що накопичились роками  — близько 90-95 тисяч гривень. Ми сплачуємо все вчасно, проте сидимо щодня  без електроенергії, -кажуть люди. –  І це в той час, коли день став коротшим, потрібно приготувати вечерю та зробити із дітьми уроки. Як тільки поскаржимось на “гарячу лінію”, світло з’являється в наших оселях. До яких пір це триватиме? Чому не можна просто боржників відключити від мережі? Ми хочемо вирішувати питання з реальними представниками влади. Бо для чого ми тоді їх вибираємо?

Після того як жителі будинку на Зулінського перекрили дорогу, їм світло увімкнули. На відверту розмову до них приїхав начальник ЖЕКу та його заступник. Вони домовились із людьми, що шукатимуть разом компромісний варіант боротьби з боржниками. Весь цей час, за їхніми словами, електроенергія у квартирах мешканців буде. Близько десятої вечора громада розійшлась, але заявила, що контролюватиме ситуацію.

А вже 2 листопада після обіду співвласники ЖК “Барський”, що у Зарванцях,   перекрили вулицю Театральну у Вінниці. Із собою вони принесли плакати, де було вказано, що влада їх не чує і просили перестати знущатись над людьми. За словами протестувальників, вони прийшли із забудовником. А все тому, що від вересня не можемо підключити до осель газ та здати будинок в експлуатацію. Скоро зима, а в людей немає опалення. У всіх бідах вони звинувачували владу міста. Зрештою, через 15 хвилин блокування центральної вулиці люди розійшлись. Мабуть, їхні вимоги так оперативно встигли задовольнити…

Віталіна Володимирова