Під санкції потрапили українські судді, депутати, бізнесмени та керівники держорганів. Їхні банківські рахунки, цінні папери та власність на території РФ будуть заблоковані.

Серед 11 вінничан, які фігурують у списку, народний депутат Олександр Домбровський, екс-мер обласного центру та член Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки:

– Моє прізвище в санкційному списку РФ — це «оцінка» моєї позиції щодо енергетичної безпеки та енергетичної незалежності України, – зазначив Олександр Домбровський. – Наша держава уже п`ятий рік не купує жодного кубометра газу в російського Газпрому. Ми виграли Стокгольмський арбітраж. Фактично, Україна вже зіскочила з наркотичної газової голки Росії, незважаючи на важкий тарифний біль, який ми відчуваємо. До речі, до подібного санкційного списку я потрапляю не вперше: в 2014-му році я став нев`їзним у Крим, сьогодні — в Росію. Я гордий тим, що є одним із тих, хто відстоює енергетичну незалежність України. Переконаний, у будь-які складні моменти історії кожен громадянин має бути зі своїм народом, зі своєю країною.

Також у списку син Президента і нардеп від Вінниці Олексій Порошенко. Серед решти відомих прізвищ – нардепи-вінничани Сергій та Іван Мельничуки, Петро Юрчишин, Андрій Тетерук, Сергій Березенко, Юрій Левченко. А також бізнесмен Олександр Гуменчук і Олександр Жукотанський — директор, голова правління ПАТ «Миронівський завод з виробництва круп і комбікормів».

До «санкційних» вінничан також можна віднести суддю Конституційного суду України Ігоря Сліденка, який народився у Тростянецькому районі, і посла України в США Валерія Чалого, який народився і навчався у Вінниці.

У списку фірм та підприємств є 100% вінницька компанія «ГЛІКОХІМ», яка спеціалізується на миючих засобах та має реєстрацію на Хмельницькому шосе.

Також санкції росіян поширяться на «Миронівський хлібопродукт», який має на Вінниччині свої структурні підрозділи, виробничі бригади та потужний птахопереробний завод у Ладижині…

Сергій Годун