У депутатки Корделівської сільської ради Людмили Козир сталась пожежа та пограбування у будинку.

За попередньою інформацією, це був підпал. Жінка із чоловіком нині переїхали до дітей. Хто саме зважився на злочин — поки невідомо. Втім, сама потерпіла припускає, що це через її депутатську діяльність, адже вона виступає проти приєднання Корделівки до Калинівки.

– Ми із чоловіком одружились в 1984 році. Зійшлись два злидні, ми собі нажили все працею. Будинок стали будувати 5 років тому. Встигли прожити тут лише два роки, — каже 55-річна Людмила Козир. — Напередодні вночі на тракторній бригаді хотіли спалити наш трактор. Ми до поліції тоді не звертались. 28 жовтня близько 14.40 ми з рідними вирушили до ресторану, аби відсвяткувати день народження чоловіка. Та за кілька годин нам зателефонували сусіди і повідомили, що горить у хаті.

Ми мерщій у машину та до Корделівки. Дорогою зустріли пожежників з Калинівки. Вогню мало, більше тліло, адже не було доступу повітря. Якби загорілась утеплювальна вата, важко уявити, що б від дому залишилось. Злочинці підпалили дім у чотирьох місцях. Робили все з таким розрахунком, аби хата повністю згоріла. Наслідки пожежі страшні. Повністю у спальні згоріла стеля, ми втратили меблі, гардини, люстри, побутову техніку. Пластикові вікна лопнули та розплавились. Повністю вигоріла гардеробна, тому ми втратили весь свій одяг. Кухня у кіптяві. У гаражі хотіли ще запалити машину, але це у злочинців не вийшло. Тільки розплавилось дзеркало заднього виду. Нелюди, крім пожежі, встигли нас ще пограбували. Забрали гроші, зареєстрований пневматичний пістолет, золоті прикраси доньки. Збитків на мільйони… Відразу до нас приїхали рідні, близькі та друзі, взялись допомагати у ліквідації наслідків. Потрібно повністю робити ремонт, купувати меблі. Це все можливо, але як позбутись запаху гарі…

– Як тільки я стала депутатом, відразу заявила, що треба створювати Корделівську ОТГ. І приєднати ближні села, тому що ми дуже багато втрачаємо грошей. І це при тому, що наш річний бюджет близько 7 мільйонів гривень, так само ми ще втрачали по ПДФО, яке могло в нас залишитись. Але наша головиха не хотіла цього. Мені було дуже дивно, коли зібрали позачергову сесію і надійшла пропозиція приєднатись до Калинівки. Висловлювала незадоволення, бо чого це маємо стояти із простягнутою рукою у районі? Мене підтримали лише кілька депутатів. Зрештою, ми із ініціативною групою звернулись до суду та чекаємо результатів… Звісно, за руку ми нікого не впіймали, але маємо підозри, що до цього причетні посадовці-опоненти.

У прес-службі обласної поліції нам повідомили, що наразі відкрито кримінальне провадження — умисне пошкодження майна шляхом підпалу. Проводиться експертиза, встановлюють причетних.

Вікторія Снігур