У зв’язку з утворенням у Вінницькій, Житомирській, Хмельницькій та Чернівецькій областях об’єднаних територіальних громад з 03 листопада 2018 року у цих областях розпочався виборчий процес, пов’язаний з першими виборами депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів.

Зокрема, у Вінницькій області такі вибори відбудуться у 3 об’єднаних територіальних громадах, у Житомирській області – у 7, у Хмельницькій області – у 3, у Чернівецькій області – у 4.

Відповідно до постанови ЦВК 12 жовтня 2018 року № 156 перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів Вінницької, Житомирської, Хмельницької та Чернівецької областей призначено на неділю, 23 грудня 2018 року.

Тому у період виборчого процесу у Сьомому апеляційному адміністративному суді встановлено особливий режим роботи для суддів і працівників апарату в позаробочий час, святкові і неробочі дні, а також напередодні та в день виборів.

Так, з метою належної організації роботи Сьомого апеляційного адміністративного суду під час виборчого процесу очільником суду Віталієм Кузьмишиним видано наказ, яким затверджено план основних організаційних заходів для забезпечення апеляційного розгляду адміністративних справ, пов’язаних із виборчим процесом.

Прийом документів і справ, пов’язаних із виборчим процесом у сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів, здійснюватиметься цілодобово.

Такий режим роботи у Сьомому апеляційному адміністративному суді триватиме до завершення виборчого процесу.