Військова прокуратура Вінницького гарнізону Центрального регіону передала до Гайсинського районного суду обвинувальний акт щодо колишнього заступника командира 9-го батальйону. Його звинувачують у привласненні та продажу вантажівки для потреб армії.

А почалось все навесні 2014 року, коли від одного з народних господарств області для потреб гайсинської бригади було вилучено майно — автомобіль КамАЗ-5320 із балансовою вартістю 95 тисяч гривень.

– Військкомат, у якого вона була на балансі, передав її у військову частину. Але в подальшому підозрюваний приховав факт отримання даного засобу пересування, не здійснив його облік та не закріпив за структурним підрозділом, – розповів військовий прокурор Вінницького гарнізону полковник юстиції Володимир Клепіковський. — А вже при проведенні щорічної інвентаризації вказане військове майно неможливо було виявити, чим скористався підозрюваний. Тож він вирішив викрасти автомобіль. У березні 2016 року військовослужбовець привласнив зазначений автомобіль, перевіз його на одну із станцій розборки автомобілів у Вінниці та реалізував. Виручені кошти залишив собі. Нашими співробітниками було проведено розслідування. Шляхом багатьох слідчих дій ми вийшли і на підозрюваного. За злочин йому загрожує позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Звідки саме родом військовослужбовець — не розповідають. Відомо, що він вже не служить та був звільнений зі служби. Наш земляк фактично підтвердив факт злочину та частково відшкодував вартість вантажівки — 35 тисяч гривень.

Віталіна Трудько