Не так давно Олександр Білоус, житель Барського району, повернувся з АТО до своєї мами та молодої дружини. Але згодом лікарі поставили йому діагноз: гепатит С…

Згадав, що там, на війні, розболівся зуб, довелося розрізати ясна. Мабуть, інфекція потрапила саме тоді. Годі й казати, що гепатит — хвороба підступна, котра вимагає чимало грошей. Люди в селі допомагали хто скільки міг, адже після того, як Олександр повернувся з війни, жодної копійки більше не отримував, бо залишився без роботи, а в матері — мінімальна пенсія. Саме тоді сім’я і вирішила звернутися до районної ради по матеріальну допомогу через депутата Ольгу Помилуйко.

А потім розгорівся справжній скандал.

– Я прийшла з цим зверненням до голови комісії Нелі Мельник. Коли почала розповідати про проблему цього молодого чоловіка, вона мене відфутболила: «Чого це ви ходите і просите? Грошей немає!» — розповідає Ольга Помилуйко. — Тільки згодом через голову районної ради Михайла Піддубного вдалося «знайти» для цього хлопця 4 тисячі гривень. Тим часом вісьмом «наближеним» чиновникам райдержадміністрації призначили премії по 170-180 відсотків.

Пам’ятаю, як минулого року в райдержадміністрації просили грошей у депутатів, бо не вистачало на заробітну плату. Їм тоді виділили 900 тисяч гривень. Але, виявляється, ці гроші пішли на премії, про що є й розпорядження на сайті. У райдержадміністрації немалі зарплати. І при цьому їм ще вистачає совісті брати немалі премії! Тепер цей хлопчина був змушений їхати до Німеччини, щоб заробити достатньо грошей на своє лікування. Хіба це нормально?