– Дуальна освіта — це подвійна освіта, коли до обіду викладається теорія, а після обіду практика, — пояснив Йосип Кібітлевський, директор Барського коледжу транспорту і будівництва Національного транспортного університету. — Це вершина мрій кожного освітянина, бо поєднання теоретичного і практичного навчання на сучасному рівні є найскладнішим завданням. У режимі дуальної освіти сьогодні працює багато європейських навчальних закладів. У нашому коледжі ми теж до цього наблизились.

Дійсно, у холах коледжу представлені агрегати сучасних автомобілів «Мерседес», «Ауді», «БМВ», «Вольво», «Ренджровер», «Форд» випуску 2016-2017 років, які зараз продаються у салонах.

– Але ми стоїмо на порозі кадрового голоду, особливо у дорожньому будівництві! — наголосив Йосип Кібітлевський. — Якщо раніше ми мали сотню випускників цієї спеціальності, то сьогодні лише 20 на чотири області — Вінницьку, Хмельницьку, Франківську, Кіровоградську. І така картина у всіх п’яти транспортних (раніше — автодорожних) коледжах, які є в Україні. Ось і виходить, що сьогодні наймолодший майстер у облавтодорі — за 50 років. Зрозуміло, що освоїти сучасні будівельні машини GOMACO, Wirtgen, Caterpillar, Hamm та ін. таким людям важко. У нас шість спеціальностей, і якби ми по кожній спеціальності збільшили набір навіть вдесятеро — всі випускники знайшли б роботу! Подивіться, як зросла кількість автомобілів й інтенсивність руху. Потреба у автомеханіках, дорожних будівельниках, організаторах дорожнього руху зростає у геометричній прогресії, вони потрібні у районах і селищах. Причому якість освіти — це найголовніше! Але, на жаль, на державному рівні до питань якісної професійної освіти, очевидно, руки не доходять!