«Наше село готується відвойовувати у влади діючу амбулаторію, яка вже три десятиліття обслуговує 7 364 людини.

Так, за медичною допомогою до амбулаторії звертаються не тільки жителі нашої Войнашівської громади, а й мешканці сусідніх чотирьох сільських громад: Матейківської, Маньковецької, Мальчовецької, Митківської, навіть з Бару. За роки існування амбулаторія здобула авторитет, має непогане медичне обладнання і можливість надавати якісне обслуговування. Воно включає в себе й діагностику (лабораторне, УЗД, рентгенологічне обстеження).

Але вже з 2011 року персонал амбулаторії змушений відстоювати рентгенкабінет. Хочемо зазначити, що там працюють фахівці вищої категорії: лікар-рентгенолог та рентген-лаборант, стаж роботи яких складає більш як 27 років. А нещодавно керівник КНП «Барський районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги» В.М. Капиця одноосібно та безпідставно прийняв рішення про припинення роботи рентгенкабінету. Що тепер робити мешканцям віддалених сіл, котрим так далеко до медицини?

Як же так складається, що наш уряд, Президент України запустили в дію Урядову програму заходів щодо медицини на сільських територіях, а на місцях влада нищить те, що вже маємо?

Від імені громади
села Войнашівка – Лариса Десик»

У районній раді повідомили:

– Ситуація зараз непроста, особливо в селах: безкоштовного лікування немає, вже навіть «швидка» далеко не на кожен виклик приїжджає. Нещодавно на сесії розглядалося питання про скорочення лікарні в Копайгороді. Там схожа ситуація, є терапевтичне відділення на 10 ліжок. Копайгород далеко від центру. Тому люди з кількох навколишніх сіл приїжджають туди лікуватись.

Але їх поставили перед фактом: має бути амбулаторія, і не більше. Голова районної ради зібрав комісію і виїхав на місце. І депутати на власні очі побачили цю лікарню, переконалися в тому, що для людей вона необхідна. Поки що це питання закрилося, скоротили тільки 3,5 ставки санітарок. Питання про скорочення амбулаторії у Войнашівці теж не стоїть. Воно справді виникало, але депутати зняли його з порядку денного.

Ілона Вальтер