Резонансна справа про суддю-хабарника кілька днів тому тихо й мирно завершилася, хоча наприкінці літа цей випадок став топ-новиною всіх ЗМІ.

Тоді виконуючого обов’язки Барського районного суду Володимира Хитрука упіймали «на гарячому». На хабарі, котрий йому до робочого кабінету принесла адвокат. Співробітники спецслужби розповідали, що посадовець за посередництва адвоката вимагав двадцять тисяч гривень від місцевого мешканця. За вказану суму він нібито обіцяв закрити адміністративну справу за водіння у нетверезому стані.

А потім ситуація почала розгортатися за дуже дивним сценарієм. З’ясувалося, що вилучені гроші належали самому судді і про справу за водіння у нетверезому стані він нічого не знає, бо був у відпустці. У СБУ «відморозились» і порадили звертатися по коментарі до САП…

Одним словом, Володимир Хитрук сумлінно виконував свої обов’язки, приходячи на роботу спочатку з електронним браслетом. Бо не так легко відсторонити суддю від роботи, рішення про це має прийняти Вища рада правосуддя. А вона вагомих підстав для такого рішення не знайшла.

Володимир Хитрук нині вже без браслета, строк розслідування вже завершився.

– Обвинувачення адвокатові не змінене, там так і вказано — шахрайство, — розповідає Володимир Хитрук. — Стосовно мене справа закрита, і те, що розповідали про мене у засобах масової інформації, не відповідає дійсності. У мене дуже велике навантаження, суддів мало, а комусь дуже хочеться знайти якусь «приключку»… Двадцять шість років відпрацював у суді, ні квартири, ні машини не нажив, а до мене ще й такі звинувачення.

У Бару про суддю Хитрука гарної думки, з самого початку цієї історії казали — підставили. Бо коли хочеш позбутися незручної людини — «замарай» її репутацію таким чином.