«Стоп – тарифам!» Близько двох тисяч людей з усіх куточків України вийшли під Кабмін на заклик Олега Ляшка, щоб сказати «ні» підвищенню тарифів на комуналку.

«Ми не хочемо обирати між тим, щоб зігрітися, полікуватися чи поїсти. Ми хочемо запитати у чиновників – як прожити на 1500 гривень пенсії і 3000 гривень зарплати і при цьому заплатити за комуналку?» — жалілися люди, більшість з яких – пенсійного віку.

Виступаючи перед мітингувальниками, Олег Ляшко наголосив: штучне підвищення тарифів – це результат таємної змови Президента, уряду і МВФ.

«Влада розповідає, що альтернативи підвищенню цін на газ немає. Альтернатива є! Цю альтернативу пропонує наша команда. Це зниження цін на газ, перерахунок заробітних плат, підвищення пенсій, інвестиції в економіку, нові робочі місця, дешеві кредити для національного виробника. Щоб торгувати не сировиною, не землею, не національними інтересами, а готовою продукцією – тим, що виготовляємо. Тому сьогодні ми по всій Україні збираємо мітинги, щоб сказати «ні» грабіжницькій політиці Президента Порошенка і його влади, «ні» підвищенню цін на газ, «ні» знеціненню зарплат і пенсій українців, «ні» підвищенню цін на комуналку, ліки та продукти харчування!» — наголосив Ляшко.

Учасники мітингу ухвалили резолюцію до уряду. Серед вимог – зниження ціни на газ, повернення права на субсидії всім, хто їх потребує, збільшення соціальної норми споживання газу до 2400 кубів на сезон, встановлення лічильників за держрахунок, проведення масштабної енергомодернізації і найголовніше – підвищення зарплат і пенсій українцям. Лідер Радикальної партії відніс документ особисто Прем’єру. Зайшовши до кабінету Володимира Гройсмана, Олег Ляшко відмітив, що там дуже тепло, а доторкнушись до батареї – ледь не обпік руку.

«Ви сьогодні керуєте країною. Так от, зробіть так, щоб були теплі лікарні, школи і дитсадки. А коли теплий кабінет в уряді, а лікарня холодна — щось не так з управлінням! Нам не треба Африка у чиновницьких кабінетах — зробіть тепло людям!» — закликав Ляшко Гройсмана.

Про зустріч із очільником уряду лідер Радикальної партії відзвітував перед мітингувальниками. Пообіцяв продовжити боротьбу за їхні права, якщо уряд не виконає всі вимоги.

Ганна Справедлива