Бельгійська вівчарка породи малінуа Орк та його господар — інспектор Літинської виправної колонії №123 Сергій Погорілий перемогли у Всеукраїнських змаганнях з багатоборства кінологів Державної кримінально-виконавчої служби України.

– У змаганнях, що відбулись на базі Шепетівської виправної колонії на Хмельниччині, взяли участь – переможці та призери аналогічних змагань по управліннях, — повідомили у прес-службі Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації. — Співробітники та їхні чотирилапі вихованці змагались у загальній підготовці, подоланні смуги перешкод та виконанні комплексу вправ спеціальної підготовки службових собак. І за результатами усіх етапів змагань наша команда виборола перше загальнокомандне місце. Та й «золото» і «бронзу» у особистих змаганнях.

– Наші колеги з інших виправних колоній усієї України та їхні службові собаки були теж дуже добре підготовлені. Але ми набрали найбільше балів, — розповів переможець Сергій Погорілий. — Але цей переможний результат став для нас несподіванкою.

Орка я ще у 2015 році взяв собі на виховання. З двох місяців почав готувати його до служби. Читав багато літератури. Ми часто вчились на власних помилках. Але на те й досвід. Наші призові місця тому доказ.

Характер у мого собаки чудовий. Коли треба, він ласкавий, хоче гратись та приділяти увагу господарю. Але на роботі, тренуваннях він сама сила, розум, витривалість! Ми із Орком не просто колеги, а найкращі друзі.