Під час святкування Дня Вінниці відбувся вже традиційний фестиваль, де кожен з районів презентував обрядові хліби, короваї, дідухи, керамічний посуд та інші вироби руками.

Познайомились ми із Немирівським районом, який давно славиться талантами. Працьовиті господині напекли смачних та ароматних смаколиків і розповіли усі секрети.

– У Немирівському районі дуже багато коровайниць, і кожна з них має свої секрети приготування. Та одне, що всіх поєднує — випікання весільного хліба у печі, бо тоді він виходить найсмачніший. Коровай — традиційний атрибут зустрічі дорогих гостей, ювілеїв, днів народжень та весільного торжества. Сьогодні я представляю випічку Тетяни Білієнко, яка працює у пекарні при торговому домі «Малина» у райцентрі. У неї золоті руки, які творять запашні хліби, пиріжечки, торти та короваї. Щодо останнього, то залюбки ділимось рецептом.

Обов’язково має бути пшеничне борошно вищого ґатунку, цукор, маргарин, яйця, дріжджі, сіль та ванілін. Завдяки таким інгредієнтам аромат випічки буде божественний. А ще прикраси із тіста робимо такими, що їх залюбки можна їсти, бо смачно, — розповіла Людмила Шимельова із районного відділу культури. — Хочеться, щоб у світі було менше бід, а більше — радості. Тішуся, що немирівські короваї передають людям світлі, добрі почуття.

Вікторія Снігур