Наприкінці жовтня в Ужгороді відбувся Міжнародний фестиваль-конкурс сучасної дитячо-юнацької творчості «Яскрава країна».

Учасникам з Вінниці вдалось отримати не лише дипломи за яскраві виступи, а й головний приз і запрошення в Італію. Про це нам розповіла викладач Вінницької дитячої музичної школи №1 Оксана Кулик.

– У рамках фестивалю «Яскрава країна» проходило ще два міжнародних конкурси — «Хвилі Охриду» та «Падіон-євро-данс». Завдяки цьому учасники мали змогу отримати одразу два дипломи міжнародного зразка. Всього до сонячного Закарпаття з’їхалось понад тисячу учасників. Мої вихованці виконували пісню «До зірок», — ділиться подробицями Оксана Кулик. — Після того учасники мали змогу повеселитися, отримати хореографічний майстер-клас від Кирила Головкіна та побачити файєр-шоу. Наступного дня боротьба за перемогу продовжилась в Ужгородському музичному коледжі. Конкурс оцінювало високопрофесійне журі — народний артист України Олег Лихач, заслужений діяч естрадного мистецтва України Ігор Білик, засновник та організатор багатьох заходів і фестивалів в Італії Вінченцо Річчі, співачка, продюсер та вокальний тренер Олена Левченко. Вінницькі вокалісти із музичної школи №1. Виконували по два різнохарактерних твори (українською та іноземною мовами), на кожен з них був вдало продуманий сценічний костюм.

Гала-концерт фестивалю проходив у обласному державному українському музично-драматичному театрі, де учасників на сцені нагороджували члени журі.

Вінничани С.Семенюк, Ю.Зелінська, А. Жучковський, С. Онофрійчук, І. Мельник отримали по два дипломи та пам’ятні подарунки. Ю. Криленко стала лауреатом. І тут на сцену винесли головний приз — сертифікат на 300 євро. Вручав його нам Вінченцо Річчі для поїздки в Італію, де буде відбуватися престижний фестиваль у червні 2019 року. Через газету хочу подякувати батькам цих талановитих зірочок, директору фестивалю Ользі Обласовій, всім учасникам, своїм чудовим учням.

Вікторія Снігур