Бо згідно будівельного паспорту на огородженні тут зведуть торгово-офісну будівлю із сюрпризним закладом у підвалі!

Ще пару років тому був варіант розміщення в старій прокуратурі на 2-3 поверхах «Музею української марки» імені Якова Балабана, але приміщення старого готелю 19 сторіччя визнали аварійним і надто дорогим для переробки під музей. Хоча місце тут реально центрове – Соборна, костелу та серце історичної частин Вінниці.

Тому за останньою інформацією чиновники знайшли інвестора, який не буде рятувати стару будівлю… А за 3 роки на місці старої прокуратури із дерев‘яними перекриттями зведе сучасний центр із офісів та магазинів.

Згідно буд паспорту – це ТОВ «Поділля Приват», що інвестує в цю будівлю мільйонні кошти.

Не секрет, що серед засновників «Поділля Приват» 4 відомі особи Сергій Капуста, Андрій Жуков, Віталій Пшенічний та Олександр Цихомський.

І саме Сергій Капуста – відомий у Вінниці меценат, готельєр та бізнесмен вважається натхненником цього проекту в центрі Вінниці.

Бо саме йому завдячує відновленням готель «Франція», спортклуб «Нокаут», пам’ятники пані Євгенії Прунмаер та Симону Петлюрі… Та десятки турнірів із боксу та інших видів спорту у Вінниці…

Водночас, за словами головного архітектора Вінниці Олександра Рекути рятувати  аварійний будинок не було сенсу, бо він стоїть фактично без фундаменту та в будь-який момент може завалитись…

Тим більше, що після «удосконалень» часів радянської влади від готелю як  пам’ятника місцевої архітектури мало що залишилось від колишньої краси та оздоби… Нині це просто «сіра пляма» на Соборній у Вінниці. З історії готелю «Центральний» відомо, що його збудували в 1893 році і власником будинку був Іцак Гофштейн. За Союзу ту працювала прокуратура… Останні роки верхні поверхи просто пустували, а на першому був магазин тканин.

Нині є ідея саме в нових підвалах на місці екс-готелю Іцака Гофштейна відкрити крафтову монастирську броварню як «живий музей» вінницького пива та історії центральної торговельної вулиці міста.

Орієнтовно, броварня буде на 310 квадратних метрах…