Для участі в проекті були запрошені вінничани, які досягли успіху в житті і тепер можуть поділитись своїми історіями з містянами за допомогою пензлика та фарб.

Бізнесмени, лікарі, політики, журналісти, волонтери та моделі малюють картини арт-терапевтичною технікою, які будуть представлені на тематичній виставці 26-го листопада в Галереї ХХІ.

Автор проекту, арт-терапевт та художниця Марія Дитинюк акцентує увагу на тому, що намальовані картини будуть ретранслювати лише позитивні емоції та щастя.

– Через приклад людей, які вже досягли успіху в своєму житті, ми будемо передавати флюїди щастя в суспільство, ретранслювати його через картини. Тільки коли ми самі щасливі, ми можемо ділитись щастям з іншими. Чим більше щасливих людей, тим менше зла навколо. Кожен з учасників «Добротворчості» представить свою картину, де зображав особистий метафоричний образ, закладав успіх на майбутнє та прописував лінію всього свого життя. Ці картини не продаватимуться, бо багато-хто думав якраз, що ціль проекту– виручити кошти для благодійності. Ні, адже кожен автор закладав туди свою філософію та свої емоції, а це своєрідне програмування картини, тому продавати їх – це неправильно. Задум криється в залучені суспільної уваги до соціальних проблем. А кожен учасник проекту, а їх буде аж 21, – куратори якихось благодійних концертів, заходів чи акцій. І разом з презентацією своєї картини, вони презентуватимуть свої благодійні проекти. Саме до їхніх благодійних заходів ми й привертатимемо увагу вінничан.- Зауважує Марія Дитинюк. – Я була, до речі, дуже здивована, що учасників проекту вдалось знайти лише за 4 дні. Їх було навіть більше, ніж було заплановано. Це значить, що Вінниця багата добродушними та безкорисливими людьми. Це дуже круто. Але так як проект повністю благодійний, всі фінансові та часові ресурси я взяла на себе. Більше учасників я просто не потягла б.

Як приклад, Марія Дитинюк, розповідає про місію учасниці «Добротворчості щасливих людей» Світлани Репях, яка взялась допомагати братам-сиротам.

– Їх шестеро, вони рідні. Хлопчики опинилися в складних життєвих умовах, але не впали духом і продовжують триматися разом. Світлана вже чимало їм допомогла, а зараз збирає кошти

на придбання кухні для братиків. Вони живуть в маленькій хатинці, в одній кімнаті потрібен ремонт і хоча б якісь меблі… Світлана – Місіс Вінниця-2018, дизайнерка дитячого одягу та засновниця клубу-ліцею «Еврика», а ще вона благодійниця, як ви вже зрозуміли, тому з радістю бере участь у нашому проекті. Маю надію, що у нас разом все вдасться і сироти таки матимуть необхідні речі для комфортного життя.

Виставка картин «добротворців» відбудеться 26 листопада, а підсумки по проведенню проекту підбиватимуть 3 грудня.

Олена Анатолієва