Щось неймовірне, несподіване і вражаюче відбувалося вчора увечері перед драмтеатром. Дивовижні маски, африканські барабани і… протигази — такий перформанс, влаштований учасниками акції “розігрівали” вінничан і “підігрівали” їхню цікавість до фестивалю «Air Гогольfest», який розпочнеться вже за 5 днів.

Вінничани й справді навіть не уявляють, що на них чекає культурний шок сучасного мистецтва.

Программа “Air ГогольFest” буде включати музичний, театральний, візуальний та освітній Фрік-кабаре, та постійно їх поєднувати. Хедлайнерами “тізеру” виступлять соціальне-кабаре “ЦеШо”, фрік-кабаре “Dakh Daughters” та театральна постановка театру абсурду “Парадокси злочину”.

Такий фестиваль вперше відбудеться у Вінниці про нього нещодавно розповідали журналістам його організатори та ідейні натхненники.

– Це мультидисциплінарна подія. Буде представлена і музика, і живопис, і література в колаборації з місцевими митцями та активістами, киянами та іноземцями, – каже президент фестивалю “Air ГогольFest” Максим Деверський.- Ми пропонуємо платформу, де ви зустрінетесь в цікавому місті зі цікавих обставин. Родзинкою стане ще невідома постановка, яку за допомогою сучасного прийому “резиденція” створять актори з України та інших країн, та перфоменс німецької театральної резиденції від European Theatre Residence.

Крім цього організатори пропонують ще купу різних цікавинок та несподіванок. Буде креативно!

Ілона ВАЛЬТЕР