Завтра о 14-00 в приміщенні будинку культури села Лука-Мелешківська відбудуться громадські обговорення. На них розглядатимуть пропозицію депутатів Пилявської сільської ради про ініціювання добровільного до Луки-Мелешківської ОТГ. Втім, для багатьох незрозуміло чому такі важливі питання мають розглядатись у будні. Адже більшість людей на роботі та навчанні, тому не зможуть висловити свою точку зору.

Додамо, що створення об’єднаних територіальних громад у Тиврівському районі проходить досить складно та нерідко зі скандалами. Однією з перших зважилась на цей крок Яришівка та приєдналась до Луки  – Мелешківської, яка відноситься до Вінницького району.

– Так сталось, що у нас постало питання ремонту дитячого садка, і виділити кошти у рамках співфінансування мала Тиврівська районна рада — 290 тисяч гривень.  Всі, крім району, гроші дали, – розповідали нам мешканці Яришівки. – І таких ситуацій було чимало. Тому ми вирішили об’єднатись із Лукою-Мелешківською, що у Вінницькому районі. Хочемо  жити разом і покладаємо  великі надії на розвиток підприємств, яких особливо багато у центрі нашої ОТГ. Віримо у спільне поліпшення інфраструктури. Досі ці ініціативи були заручниками законодавства.

Віталіна Володимирова