Усі троє — студенти технологічно-промислового коледжу. Батько додає: такі факти із його дитиною були неодноразово. Але цього разу мовчати не буде, вимагає справедливого покарання та виключення із закладу кривдників.

– Роман навчається на четвертому курсі майже на відмінно. І, як я вже тепер знаю, вимагати кошти у нього та інших одногрупники з Літина взялись давно. Вибирали Дмитро та Вадим у жертви тих, хто має стипендію та не може дати відсічі, — каже Роман Козловський. — Останній інцидент стався ввечері 7 листопада, коли Роман повернувся додому побитим. Все обличчя набрякло. Син розповів, що йшов на зустріч із дівчиною. Біля торгового центру на Вишеньці зустрів тих самих одногрупників, які стали вимагати гроші. Отримали невелику суму, їм цього здалося мало. Стали обшукувати мого сина.

Після декілька разів вдарили по обличчі. Але син зміг втекти від нападників і забіг до свого навчального закладу. Це і врятувало його від катувань. Чергова вахтерка підняла шум. Вона допомогла Ромі змити кров та провела його у безпечне місце, за що їй щира подяка. Я відвіз сина до поліції та написав заяву. Вранці наступного дня пішов до коледжу. Мені запропонували, щоб хлопці самі між собою домовились. Але ми вирішили не пробачати. Син зараз категорично не хоче йти на навчання.

Директор коледжу повідомив, що за вищевказаним фактом проведена нарада.  Хлопці у своїх поясненнях розповіли, що ситуація була іншою і вони не били одногрупника. Як заявив директор, виключити їх із коледжу не мають права, адже інцидент стався не на території закладу. У коледжі працюватимуть над тим, аби попередити схожі випадки.

У прес-службі поліції нам повідомили, що у заяві постраждалий просив притягнути винуватців до адміністративної відповідальності. Від медичного огляду та фіксації побоїв він відмовився.

Віталіна Володимирова