Цілодобовий домашній арешт на час досудового розслідування — таку міру запобіжного заходу обрав суд для головного бухгалтера фінансово-економічної служби військової частини, котра дислокується у Бару.

Ця кримінальна історія розпочалася ще у червні. Про неї вже розповідала наша газета. За матеріалами військової контррозвідки СБУ слідчі вінницької поліції встановили, що бухгалтер вимагав гроші з менеджера одного приватного товариства за автомобіль, щоб здійснити перевезення. У матеріалах розслідування зафіксовано, що

«Офіційна ціна за 1 рейс автомобіля буде становити близько 1 тис. грн., однак, крім того, 1 тис. грн. за кожен такий рейс потрібно буде надати окремо готівкою підозрюваному особисто, а інакше відповідні послуги не надаватимуться». Ось такі умови.

Вже наприкінці жовтня в одному з кафе в Бару заявник передав 15 тис. грн. підозрюваному. Саме там «на гарячому» хабарника було затримано правоохоронцями. Військовослужбовця підозрюють у корупційному злочині. Передбачене покарання: позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Ілона ВАЛЬТЕР