Близько години тому до однієї з найбільших ІТ-компаній “Letyshops”, яка знаходиться у Вінниці, завітали  співробітники  СБУ у Київській області. Вони продемонстрували рішення Печерського суду та почали обшуки у триповерховому приміщенні.

– Ніяких документів співробітники не надали. Наразі представники Vinnytsia IT-Association знаходяться на місці. Директора на роботі немає, у його квартирі також проводять обшук, – розповіли нам працівники фірми.

Наш кореспондент виїхав на місце, де досі працюють співробітники СБУ. Вони поки нічого не коментують. Айтішники обіцяють дати подробиці згодом, бо для них дана подія стала шоком.

Додамо, що компанія LetyShops з’явилась у 2014 році. Її засновник Ігор Гнатовський з Бару. Працює вона таким чином: користувач реєструється на сайті компанії, після чого робить покупку на партнерських сайтах. Вибір магазинів великий: їх уже 1200. Зробивши покупку, користувачеві повертається частина коштів від покупки — як 1%, так і 30%. Якщо протягом 30 днів покупець не повертає товар назад у магазин, він отримує виплату на картку.

Офіси компанії, яку створив вінничанин, є у Києві та Вінниці.

Вікторія Снігур