15-річна вінничанка втекла з дому, бо не хотіла доглядати менших братів та сестричок.

– Перша дівчинка – з багатодітної родини. Там ще виховуються четверо її братиків й сестричок. Родина благополучна, але без особливих статків. Сама ж дівчина — найстарша дитина, навчається в училищі. Повідомлення про зникнення дівчини надійшло у суботу близько 11-ї години. Відразу на виклик виїхали усі наші інспектори та особовий склад Лівобережного відділення поліції. Ми перевіряли громадські заклади, гуртожитки, вокзали, опитали її друзів та знайомих, – розповідає начальник відділу ювенальної превенції обласної поліції Людмила Кузнецова. – Згодом надійшла інформація, що дитина гуляла коло річки Південного Бугу. Тож направили на місце події й кінологів, не дай Боже, сталась би біда. У пошуках нам активно допомагав й друг дівчини. Хлопець їздив разом із оперативниками та згодом припустив, що вона прийде обов’язково до нього в гості. І, дійсно, увечері дівчинка таки завітала до свого друга. Поруч із його будинком дитину й знайшли…

Дівчинка розповіла, що втекла з дому, бо напередодні посварилась із мамою та вітчимом. Мовляв, батьки змушували її весь час доглядати за меншими братами та сестричками… Ми поспілкувались із батьками. Родину взяли на особливий контроль. Нині їх постійно відвідуватиме наш співробітник.

Інша 15-річна вінничанка у той самий час три доби гуляла містом Вінницею із хлопцем… Увесь цей час так і не зверталась до поліції, бо її донька вже не вперше залишає домівку. Врешті її теж знайшли. Шукали й 13-річного школяра, який, як виявилось проїхав необхідну зупинку громадського транспорту та не прийшов вчасно додому. Коли хлопчик зрозумів, що проїхав зупинку, то пішов додому пішки. Поліцейські упізнали його на вулиці та відвели до батьків.

З початку року на Вінниччині зникли 240 дітей. Усіх їх розшукали та повернули додому.