За нашою інформацією, у цьому підозрюють травматолога першої лікарні м. Вінниці Олега Машталера.

– Оперативники спецслужби встановили, що медичний працівник вимагав у жителя Вінниці чотири тисячі доларів США за сприяння у встановленні довічної групи інвалідності, на яку громадянин мав законне право, — повідомила нам Ірина Алексєєва, речниця прес-служби УСБУ у Вінницькій області. — Затримали лікаря під час отримання всієї суми у службовому кабінеті. Йому оголосили про підозру. Відкрито кримінальне провадження одержання хабара у великому розмірі, або службовою особою, яка займає відповідальне становище. Злочин карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як вдалось дізнатись нашому журналісту, затримання відбулось у Вінницькій міській клінічній лікарні №1. Затриманий понад 12 років працював травматологом. Його знайомі розповідають, що жив скромно, зарплату отримував невисоку. І це в той час, коли поряд працюють сімейні лікарі, які отримують за місяць 15-20 тисяч гривень. А ось зарплата даного лікаря становила лише четверту частину. Втім, це ніяк не виправдовує злочин. Щодо самого факту хабара, то припускають, що медичний працівник міг виступати у ній так званим посередником, адже всім відомо, що довідки про інвалідність дають тільки у МСЕК. Якраз дана структура і розташована неподалік міської лікарні. Ось що нам розповіли колеги, які стали свідками резонансного затримання.

– Лікаря закрили у кабінеті фізпроцедур та тримали три години для проведення слідчих дій. Після цього його вивели, затриманому стало зле. Він впав у коридорі, і вже на носилках його доставили до реанімації! — кажуть працівники лікарні. — Чи хабарник він, чи ні — вирішить суд. Це хороший спеціаліст. Під його дверима збирались сотні людей.

Відомо, що поки що міру запобіжного заходу медику дійсно не обрали, адже після затримання він на лікуванні.

Нині цю новину активно обговорюють у соцмережах та вдома. Дехто з вінничан навіть називає «такси», які платили за групу інвалідності. Кажуть, що на рік такий «абонемент» вартує 600-800 доларів. І здебільшого послуга популярна саме серед здорових людей…

А вам відомі такі факти? Якщо так, діліться з нами на сайті та у листах до редакції.

Віталіна Володимирова