Вчора оперативники управління захисту економіки в Вінницькій області Нацполіції, слідчі поліції за процесуального керівництва прокуратури області затримали голову Козятинської районної ради Віктора Слободянюка. За їхніми словами, посадовець організував схему вимагання та одержання неправомірної вигоди від суб’єктів підприємницької діяльності за не перешкоджання підприємницькій діяльності на території району. Відомо, що мова йде про підприємство у селі Жежелів, яке займається гранітом.

-Під час проведення слідчо-оперативних заходів правоохоронці задокументували факт вимагання та отримання від перевізників району через посередника 95 тисяч гривень за не перешкоджання у здійсненні підприємницької діяльності 14 листопада у межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, за місцем роботи та проживання фігурантів було проведено санкціоновані обшуки та вилучено 45 тисяч гривень, частина хабара від загальної суми. На даний час голову райради та посередника затримано. Вони перебувають у вінницькому СІЗО, -розповів обласний прокурор В’ячеслав Соколовий. – Наразі затриманим готується письмове повідомлення про підозру у вчиненні вказаного злочину, а також клопотання про обрання відносно них запобіжного заходу та відсторонення чиновника від посади.

Відомо, що обласна прокуратура проситиме про тримання під вартою. Застава також можлива, але правоохоронці обіцяють її рекордною для посадовців такого рівня. Крім того, під час брифінгу обласного прокурора стало відомо, що проти голови райради відкрито поліцією ще одне кримінальне провадження за розтрату бюджету.

Сам Віктор Слободянюк називає дану справу політичним замовленням.

Усі подробиці читайте у газеті “33-й канал”.

Вікторія Снігур