– У нас, мабуть, найгірші дороги по усій Вінницькій області. Особливо відчутна різниця, коли покидаєш межі району та їдеш Тульчинським та Немирівським районами. Бо видно, що там щоразу ями латають… Не кажучи вже про центральну трасу… А в нас таке враження, що танки з часів війни тут катаються досі. Найбільше розбивають дороги вантажівки, що їдуть на цукрозавод Порошенка — саме у сезон варіння цукрового буряку. Бо сюди цей буряк везуть звідусіль… Мало того, що сама вантажівка із причепом чи напівпричепом важить, як мінімум, тонн 30, то ще настільки завантажена! — скаржаться люди. — Вантажівки часто не «КамАЗи» чи «ЗіЛи», а «Рено», «Дафи», «Мани» — навіть не три мости, а шість чи вісім плюс причіп. То які дороги витримають навантаження?! А ще дорогами їздять величезні трактори та комбайни… Який асфальт це витримає? Хоча би лагодили це покриття час від часу. Коли востаннє капітально ремонтували дороги у нашому районі? Не згадаємо…

У районній раді констатують — поточний ремонт сільських доріг та автошляхів місцевого значення триває… На жаль, поки що не вирішене питання із ремонтом найбільш проблемної траси, що веде від Могилева-Подільського до Умані, що перебуває на балансі Служби автомобільних доріг в області. Усе впирається у чималі кошти, адже лише один кілометр ремонту коштує від чотирьох до десяти мільйонів гривень… Але Службою вже замовлена технічна документація на ремонт шляху. Чекають на фінансування.

Коментар прес-служби Служби автомобільних доріг у Вінницькій області:

– У районі виконано робіт на суму понад 12 мільйонів гривень. Ліквідовано понад 29 000 квадратних метрів ямковості, замінено та встановлено 31 дорожній знак. Виконано робіт по землеполотну, плануванню узбіч, відновленню водовідведення на суму понад 150 тисяч гривень. На дорогах місцевого значення — Іллівка – Павлівка, Соколівка – Павлівка, Савчине — Гарячківка — виконано ремонтних робіт на суму 8,1 мільйона гривень. По решті шляхів району планується робота на наступний рік.